Tapasimme toisemme tänään kirjastolla pitkästä aikaa kasvotusten. Digivälineiden käyttö tuotti taas aluksi hieman hankaluuksia tällä kertaa unohtuneiden tunnusten muodossa. Joululoma välissä teki tehtävänsä ja tunnukset olivat kadonneet muistista totaalisesti. Tilanne aiheutti paljon naurua ja huomasimme taas olevamme aika samanlaisia. Onneksi tilanteesta selvittiin kunnialla ja pääsimme jatkamaan blogia.

Molemmilla on tällä hetkellä yhteinen päänsärky, joka osoittautui opparin kirjoittamiseksi. Oli helpottavaa saada vertaistukea ja huomata, että muutkin painivat samojen ongelmien kanssa. Aktori oli aivan pulassa tutkimussuunnitelman rungon kanssa ja onneksi mentori ojensi auttavan kätensä tässäkin asiassa. Pohdimme yhdessä, millainen on hyvä tutkimussuunnitelma ja kuinka tärkeää on tehtävän rajauksen merkitys. Tuli selväksi, että tutkimussuunnitelman aiheet eivät saa olla koko maailmaa syleileviä, vaan täytyy ottaa tarkasteltavaksi vain pieni siivu maailmaa. Tutustuimme yhdessä mielestämme hyvään tutkimukseen, josta löytyivät kaikki hyvän tutkimuksen tunnusmerkit.

Olemme jutelleet Whatsappissa silloin tällöin ja tavanneet ryhmämentoroinnin merkeissä kaksi kertaa blogitaukomme aikana. Toisella tapaamisella taas yhteydet temppuilivat. Tuntuu siltä, että aina on mutkia matkassa joko digivälineiden tai käyttäjien päässä. Onneksi silloinkin on apua saatavissa mentorointiparilta. Yhteistyössä on voimaa!

Matkamme mentorointiparina on ollut antoisa ja pohdimme aiemmin Answer Garden-sovelluksen avulla ajatuksiamme meidän mentorointisuhteesta. Ajatukset lensivät itään ja länteen ja sieltä takaisin etelään ja tunnustimme molemmat ääneen, että mielestämme tällä kurssilla on opintopisteisiin nähden runsaasti erilaista näpertelyä. Tässä kohdin taisteluväsymys on alkanut nostaa päätään ja tehtävät tuntuvat uuvuttavan meidät alleen. Onneksi meiltä löytyy sitkeyttä ja toisemme jaksaaksemme talvilomaan asti. J